.

KAT Mekatronik İTÜ Kariyer Zirvesi’nde Geleceğin Mühendisleri İle Buluştu

İstanbul Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi, ulusal ve uluslararası çalışmalarının önemli bir parçası olan İTÜ Kariyer Zirvesi (İKZ 2019) ile çeşitli sektörlerden temsilcileri İTÜ öğrencileriyle buluşturdu. Bu yıl beşincisi düzenlenen İKZ, çeşitli sektörlerden 137 firmanın katılımı ve birbirinden farklı 59 etkinlikle, iş dünyasından çok sayıda önemli ismi İTÜ’de bir araya getirdi.

18-21 Şubat tarihlerinde eş zamanlı olarak 4 yerleşkede 9 fakültenin katılımı ile gerçekleşen zirveye sektörlerinde öncü firmaların yanı sıra İTÜ'lü öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.Katılımcı şirketler tarafından birçok iş ve staj olanağının sağlandığı zirvenin “Touch the Talent” etkinlikleri kapsamında; değerleme merkezi uygulamaları, sunumlar, profesyonel bağlantıların kurulduğu çay saati söyleşileri, staj ve iş mülakatları gerçekleştirildi. Kariyer ve Yetenek Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden randevu alınarak düzenlenen bu etkinliklerde; otomotivden enerjiye, hazır giyimden bilişime, elektronikten ulaşıma kadar farklı sektörlerden güçlü ve tanınmış firmalar yer aldı. “Touch The Talent” (Yeteneğe Dokun) temasıyla öne çıkan zirvede, gençlere çeşitli staj ve iş fırsatları sunulurken firmalar ile öğrenciler arasında nitelikli ve etkin bir iletişim kurulmasına yönelik bir platform sağlandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin ve mezunlarının iş bulma sürecini kolaylaştırmak, sektörler ile onları buluşturmak amacıyla düzenlenen Kariyer Zirvesi’nde KAT Mekatronik katılan firmalar arasında yerini aldı. 20 Şubat tarihinde İTÜ Maçka Yerleşkesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi’nde, 21 Şubat tarihinde ise Ayazağa Yerleşkesi Elektrik-Elektronik Fakültesi’nde stant açan KAT Mekatronik, öğrenciler ile nitelikli ve etkin bir iletişim kurarak çeşitli staj ve iş imkanlarından bahsetti.

Etkinlik süresince İTÜ Kariyer Merkezi Başkanı Doç. Dr. Hatice Camgöz Akdağ, KAT Mekatronik standını ziyaret etti. Akdağ, bu etkinliğin firmaların nitelikli insan kaynağına kısa sürede ulaşmaları adına büyük misyon yüklendiğini ve kurumsal firmaların her yıl genç İTÜ’lü yeteneklere dokunduğunu dile getirdi.