.

Kırgız Ekonomi Bakanı Pankratov'dan Türk İş İnsanlarına İş Birliği ve Yatırım Çağrısı

Kırgızistan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Sayın Oleg Pankratov 29-31 Ocak tarihlerinde Türkiye’yi ziyarette bulundu.


Türkiye ve Kırgızistan Cumhurbaşkanlarının geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdikleri temasların iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere şimdiden hız kazandırdığına dikkat çeken PANKRATOV, bu çerçevede ortaya konulan hedefin ortak ticaret hacmini 1 milyar dolar seviyesine çıkarmak ve karşılıklı yatırımları artırmak amacıyla 29-31 Ocak tarihlerinde Türkiye ziyaretinde bulundu.31 Ocak 2019 tarihinde DEİK Başkanı Nail Olpak ve Türkiye–Kırgızistan İş Konseyi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Kırgızistan İş ve Yatırım Olanakları Toplantısı’na katılma amacıyla Türkiye’de bulunan Oleg Pankratov, toplantı öncesinde İstanbul Trakya Serbest Bölge’yi ziyaret etti.


Türkiye ile “Kamu - Özel İşbirliği Modeli (PPP)” çerçevesinde özellikle altyapı yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve serbest ekonomik bölgelerin kurularak işletilmesi konularında çalışmak isteyen Pankratov, İstanbul Trakya Serbest Bölge ziyaretini Kırgızistanlı yetkililer ile birlikte gerçekleştirdi. Oleg Pankratov, ziyareti kapsamında heyeti ile birlikte Trakya Serbest Bölge’de kurulu olan KAT Mekatronik Ürünleri A.Ş.’de bulunarak üretim sahalarını bizzat gözlemledi. KAT Mekatronik Ürünleri A.Ş’ de Genel Müdür Yardımcısı Alp Kozanoğlu öncülüğünde karşılanan Bakan ve heyeti, üretim sahalarını gezerek KAT Mekatronik’in teknoloji ile entegre bir şekilde yaptığı üretimi ve firmanın sektördeki yeri açısından önemli bilgiler elde etti. Trakya Serbest Bölge Müdürü Sayın Vuslat Çakır öncülüğünde yapılan ziyarette Kırgız Ekonomi Bakanı Oleg Pankratov ve heyeti tarafından büyük beğeniyle karşılanan KAT Mekatronik, Dünya ekonomisindeki ağını genişletmeye devam ediyor.


Türkiye ziyareti kapsamında, yatırım projelerinden bahseden Pankratov, bu projelerde Türkiye’yi örnek alarak devlet ve özel sektör iş birliğine sıcak baktıklarını, bu konuda Türk iş insanlarının nadide tecrübelerinden faydalanmak istediklerini dile getirdi. Bu bağlamda Kırgız Ekonomi Bakanı Pankratov’un Kat Mekatronik’e yaptığı ziyaret, “İki ülke Ticaret ve Ekonomi Bakanlıkları arasında ortak çalışma grubu kurulması için karar alınması, hızlı bir şekilde sektörel ilişkilerin geliştirilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.