.

Geleceğin Mühendislerinden KAT Mekatronik Fabrikasına Teknik Gezi

12 Ekim 2018 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü öğrencileri ve Kat Mekatronik Ürünleri A.Ş’nin işbirliği ile “ Engineering Days” kapsamında Elektrik-Elektronik, Makine, Endüstri, Mekatronik mühendisliği bölümü öğrencileri için Kat Mekatronik fabrikasına teknik gezi düzenlendi.

Otomotiv sektörünün önemli firmalarından Kat Mekatronik Ürünleri A.Ş’ nin müşteri beklentilerine hitap ederek teknoloji ile entegre şekilde ürettiği ürünleri yerinde görmek ve otomotiv dünyasına olan katkılarını gözlemlemek için İstanbul Trakya Serbest Bölgede yer alan 25.000 metrekare alanda kurulu bulunan “Akıllı Bina” özelliği taşıyan fabrikaya teknik gezi düzenlendi. Fabrika girişinde eğitim salonuna alınan öğrencilere ilk önce tesis hakkında bilgilendirme sunumu ve ürünlerin tanıtımı yapıldı. Ardından kişisel koruyucu donanımı dağıtılan öğrenciler Proje Müdürü Gürkan Arığa ve Proje Takım Lideri Gökmen Akduman’ın nezaretinde sahayı gezdiler.

Otomotiv aksamlarının; ham maddeden ürüne kadar geçirdiği tüm safhaların fabrikanın ilgili ünitelerinde anlatıldığı teknik gezide ayrıca Kat Mekatronik’ in bünyesinde bulunan 31 metre yükseklik ve 7500 adresli Avrupa’nın en büyük robotik depo olma özelliğini taşıyan robotik depo hakkında bilgi alındı. Teknik gezi, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi.