.

KAT Mekatronik Hikayesi

KAT Mekatronik, 25.000 m²'yi kapsayan alanda, yapının işletme performansı ve kullanıcı konforunu maksimum seviyede tutmayı hedefleyen proje ile Oğuz Beyazıt Mimarlık tarafından inşa edildi.

Oğuz Beyazıt Mimarlık bu projede; fiziksel çevre kontrolü, tasarım ve enerji modellemesini paralel yürüttü. Bu sayede işletme maliyeti optimize edildi, üretim ve yaşam alanları kurgulandı, fabrika tasarımının temel parametrelerinden ekolojik bir bina hedefi de gerçekçi bir yöntemle ele alındı. *Yapının deprem hareketlerine karşı daha dirençli hale getirilebilmesi amacıyla yüksek tonajlı pres makinelerinin kullanıldığı üretim alanları temel üzerine yerleştirildi ve dilatasyonla ofis bloğuyla olan yapısal bağı koparıldı. *Kabuk tasarımında çinko, alüminyum gibi işletme ve bakım maliyeti düşük yeni nesil yapı malzemeleri tercih edilerek tasarıma dair farklı bakış açıları yakalanmaya çalışıldı.

KAT Mekatronik CEO’su Sayın Aydın Kozanoğlu’nun beklentilerine tam anlamıyla cevap veren tasarım, Oğuz Beyazıt Mimarlık’ ın kendi alanlarında çözüm üreten, konuya hâkim ve bütünleşik olarak hareket eden ekibi sayesinde meydana getirildi. Oğuz Beyazıt Mimarlık’ın Genel Koordinatör’ü Sayın M. Oğuz Beyazıt, “ Bu projenin projelendirme süresi yapım süresinden %30 daha fazla zaman aldı ve projelendirirken her tip detaya başlık açıldı, açılan her bir  başlık altında simülasyonlar yapıldı, İşvereninin ve ekibimizin tüm birim liderleri ile koordineli bir çalışma sağlandı.” Şeklindeki sözleri ile KAT Mekatronik hikayesinden bahsetti. 

Tüm süreçleri ile KAT Mekatronik’in Mimari Hikayesi…