.

İTÜ Sektör Zirvesi'nde Kariyer Yolculuğu Başladı.

İTÜ Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen Sektör Zirvesi, 02-23 Ekim tarihlerinde 8 farklı sektörün çalışmalarını İTÜ’lülerle buluşturdu. Bu yıl ilk kez farklı bir konseptle öğrencilerin kariyerlerine yön vermek için düzenlenen İTÜ Sektör Zirvesi, ilk konusu finans ve yatırımın ardından bilişim ve teknoloji, enerji, inşaat ve mimarlık, tekstil ve moda tasarımı, savunma ve uçak-uzay, otomotiv ile kimya-ilaç ve medikal gibi farklı sektörleri bir araya getirdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kariyer Merkezi 8 farklı sektörün çalışmalarını İTÜ’lülerle buluşturdu. Zirve sayesinde öğrenciler akademik eğitimleri doğrultusunda yeteneklerini keşfederken sektörde faaliyet gösteren firmaların İnsan Kaynakları çalışanları ve yöneticileri ile birebir görüşme, staj ve iş başvurusu imkânı yakaladı.  

İnteraktif panellerle bilgi ve fikir alışverişi

Bu yıl ilk kez farklı bir konseptle Ekim ayı boyunca devam eden zirvede, öğrenciler kariyerlerine yön vermek için sektörlerin önde gelen şirketlerinin üst düzey temsilcileriyle bir araya gelip interaktif panellerde bilgi alışverişinde bulundu.Sektör Zirvesi 2 Ekim’de Finans ile Yatırım Konferansı ile başladı. 9 Ekim’de Bilişim ve Teknoloji, 16 Ekim’de Enerji, 23 Ekim’de Tekstil ve Moda Tasarımı, Savunma ve Uçak-Uzay, Otomotiv ile Kimya Sektörleri oturumları gerçekleşti.

Sektör Zirvesi kapsamında 23 Ekim'de gerçekleştirilen Otomotiv Zirvesi’nde, sektörün öncü kuruluşlarının temsilcileri İTÜ’deydi. KAT Mekatronik Ürünleri A.Ş. Tasarım bölümü yöneticisi Sn. Cem Kabahasanoğlu, Otomotiv Zirvesi kapsamında öğrencilerle buluştu. Sn. Cem Kabahasanoğlu’ nun 23 Ekim’de Ömer Korzay Konferans Salonu’nda gerçekleştirdiği “Üretimde Derinlik ve İnovasyon” başlıklı sunumu, öğrenciler tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Keyifli sunumun ardından İTÜ Kariyer Merkezi öğrencileri tarafından Sn. Cem Kabahasanoğlu’ na teşekkür plaketi verildi. Aynı zamanda gün boyunca stant alanında öğrenciler ile bir araya gelen KAT Mekatronik İnsan Kaynakları çalışanları, kariyerine yön vermek isteyen öğrencilerin iş ve staj ile ilgili sorularını cevapladı.