.

IZB Wolfsburg 2018 Fuarı'nda Türk Otomotiv Rüzgârı Esti

16-18 Ekim 2018 tarihlerinde Almanya'nın Wolfsburg kentinde düzenlenen ve Avrupa'nın en önemli otomobil markalarından Volkswagen tarafından desteklenen IZB Wolfsburg 2018 Uluslararası Otomotiv Tedarikçileri Fuarı'na Türkiye'de sektörün önde gelen isimleri ile birlikte milli katılım sağlandı.

IZB, ilk olarak 2001 yılında, altı milletten 128 katılımcı ile 13.500 ziyaretçi çeken bir Volkswagen şirket içi fuarı olarak ev sahipliği yapmıştır. O zamandan beri uluslararası otomotiv yan sanayi için bir vitrin etkinliği olarak kurulmuştur. 2018 yılında, 34 ülkeden toplam 830 katılımcı, ürünlerini ve yeniliklerini 38.000 metrekarelik sergi alanına sundu.
16 – 18 Ekim 2018 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleştirilen fuara milli katılım gerçekleştirildi. 34 ülkeden toplam 830 tedarikçi firmanın stant açtığı IZB 2018 Fuarı’nda Türkiye; Almanya, İtalya, İspanya ve Portekiz ile birlikte en fazla katılım sağlayan ülkeler arasında yer aldı. Türkiye Hannover Başkonsolosu Banu Manaman ve Hannover Ticaret Ataşesi Nilüfer Sandallı stantları ziyaret etti. Volkswagen tarafından düzenlenen ve sadece özel firmaların katılım imkânı bulabildiği fuarda Türk firmaları; fren sistemleri, elektrik aksamları, akışkan transfer sistemleri, havalandırma sistemleri, bağlantı elemanları ve direksiyon aksamları gibi çok sayıda ürün sergiledi.


Volkswagen’in tedarik zincirinde büyük bir paya sahip olan KAT Mekatronik Ürünleri A.Ş.’ de fuar da ürünlerini katılımcıların beğenisine sunarak büyük ilgi topladı. KAT Mekatronik’ in çeşitli iş birliği ve ihracat bağlantıları sağladığı fuarda, Volkswagen başta olmak üzere Avrupa'nın önde gelen otomobil markalarının üst düzey yetkilileriyle iş birliği olanakları değerlendirildi. Özellikle VW grubu içindeki ana sanayi yetkilileri firmamızla yakından ilgilendi. Dünya devi Volkswagen’in ev sahibi olduğu bir fuar da başta Volkswagen olmak üzere birçok ana sanayi firma temsilcileri ile birebir iletişim halinde olmamız hedeflediğimiz bir ortamdı. Bu da firmamızın geleceği adına yeni iş birliklerinin temelinin atılmasına imkân sağladı.